rugaciune

Lantul de post si rugaciune 2016

Lantul de post si rugaciune 2016

Lantul de post si rugaciune 2015 – 2016

A fost o mare binecuvantare sa ne putem aduce inimile si trupurile in inchinare inaintea Domnului prin post si rugaciune in anul 2015…
Pentru mine si pentru biserica “Betania” Focsani din care fac parte, acest an dedicat Domnului cu post si rugaciune a insemnat o mare binecuvantare, un an plin de binecuvantari duhovnicesti si materiale atat personale cat si la nivel de biserica ( de ex. biserica a primit finantari pentru renovare; – o persoana din biserica spunea: “Domnul mi-a raspuns la toate rugaciunile, cu exceptia uneia in care va trebui sa perseverez si in 2016”;  din biserica au putut merge in misiune externa – in Mongolia – o familie de 5 persoane si inca un frate presbiter; etc… )

A fost un an in care am inceput sa ne apropiem mai mult de Domnul si unul de celalalt ca si madulare in trup – in partasie, dragoste, unitate si pace.

A fost un an in care Domnul a raspuns inimilor sincere care au cautat smerenia, sfintirea si apropierea de El.

Prin harul Domnului a fost realizate evenimente zonale importante:
–  Conferinta zonala de tineret (Vrancea) 07.03.2015 cu tema “Trupul nostru, Templul Duhului Sfant” care a adus impospatare in randul tinerilor si in care s-au putut lega mai bine relatiile dintre biserici si tinerii bisericilor (Conferinta poate fi vizionata aici).
– in vara a avut loc Conferinta zonala de Misiune sprijinita de Agentia Kairos cu misionari veniti din misiune externa si chiar din tari persecutate. (aceasta nu a putut fi pusa online pentru a proteja identitatea persoanelor implicate in misiunea din tarile persecutate)

In BCDE Maranata din Calimanesti, care s-a alaturat Lantului de post si rugaciune (incepand cu jumatatea lunii Februarie, 2015) Domnul a lucrat in chip minunat in  vietile fratilor de acolo, prin vindecari duhovnicesti ale bolilor spirituale si chiar vindecari fizice in Numele Domnului Isus, prin trezire si dorinta de slujire si implicare in lucrare in inimile fratilor de acolo.

In BCDE Speranta din Marasesti, care s-a alaturat Lantului de post si rugaciune (incepand din luna Noiembrie, 2015) m-am bucurat sa aud de inviorarea bisericii, trezirea celor ce nu mai veneau la biserica, unitate mai puternica, bucurie mai mare si partasie mai stransa in Duhul Sfant. Fratii spun ca “Se vede Mâna Domnului la lucru”.

La sfarsit de an mi-a atras foarte mult atentia jalea si postul lui Daniel (un fel de post “de dulce”).
Daniel 10:2-3. “In vremea aceea, eu, Daniel, trei saptamani am fost in jale.  N-am mancat deloc bucate alese, nu mi-a intrat in gura nici carne, nici vin si nici nu m-am uns deloc, pana s-au implinit cele trei saptamani.”
si versetul 12.
El mi-a zis: “Daniele, nu te teme de nimic! Caci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintai zi cand ti-ai pus inima ca sa intelegi si sa te smeresti inaintea Dumnezeului tau, si tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum!

Mi-am adus aminte de rugaciuni la care Domnul mi-a raspuns imediat (cu “da”/”nu”/”mai asteapta”) si multe altele la care n-am primit raspuns decat spre sfarsitul anului… dar am vazut ca El asculta rugaciunile noastre…
Si atunci de ce nu raspunde imediat la toate rugaciunile?
Ce rost ar mai avea atunci staruinta/perseverenta in rugaciune?
” Deci Petru era pazit in temnita, si biserica nu inceta sa inalte rugaciuni catre Dumnezeu pentru el.” (Fapte 12:5)

Am realizat ca nu perseverez in rugaciune atunci cand sunt mandru sau atunci cand imi pasa prea putin.
Perseverenta / staruinta te va face sa te smeresti. “Nobletea obliga!” Dumnezeu doreste sa-i vada pe fiii Lui stand smeriti si perseverand in cautarile si/sau cererile lor. (de ex. Avraam cand mijloceste pentru Sodoma si Gomora);
Rugati-va neincetat. (1Tes.5:17)

Oare nu este acesta unul din principalele atribute ale vietii unui crestin:
sa-si puna inima intr-o stare smerita inaintea Lui cautand sa inteleaga voia Domnului ?! (Daniel 10:12 )
Si ce minunat este sa stii ca cerul intreg se pune in miscare!
Slujitorii Domnului – ingerii si arhanghelii – lupta pentru ca rugaciunea ta sa fie implinita si raspunsul sa-ti fie adus!
Tu dar, stai intr-o stare smerita si pune-ti inima la post, nu numai trupul! Staruieste, daca vrei sa intelegi planul Sau, voia Sa!
… “chiar daca nu s-ar scula sa i le dea, pentru ca-i este prieten, totusi, macar pentru staruinta lui suparatoare, tot se va scula si-i va da tot ce-i trebuie.” (Luc.11:8)

Cate petitii/rugaciuni ducem inaintea tronului de Har si indurare?… multe!
Unele rugaciuni sunt ca niste bilete de-acelea mototolite si aruncate asa intr-o doara inaintea tronului… cine crezi ca le va citi? …gandeste-te cu cata piosenie/smerenie mijlocea Avraam pentru Sodoma si Gomora. Cum si cat timp le aduci inaintea Domnului?
Pentru cate din ele ne luptam in camaruta noastra pe genunchi ca sa fie primite si ascultate/”citite” asteptand rabdatori raspunsul Domnului?

Cati dintre noi mai asteptam rasplatirea “in ascuns”? (Mat.6:4,6,18) – acum totul se posteaza! Job nou! Masina noua! Telefon nou!  Ahh… in loc de multumire apare un nou substitut… “postare”… dar eu sunt multumitor, de-aia postez! … Ah! laudarosia vietii!!!
Cati tineri am auzit numai eu spunand: “Abea astept sa pun pe facebook!” dar n-am mai auzit/vazut de mult: “Abea astept sa ma duc in camaruta mea pe genunchi sa multumesc Domnului!” in bucuria voastra pentru  darul primit nu-l uitati pe DATATOR!

1Petru 5:6. Smeriti-va, dar, sub mana tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El sa va inalte.

Rugati-va pentru aceasta lucrare si implicati-va! Smeriti-va! “Apropiati-va de El, Piatra vie lepadata de oameni, dar aleasa si scumpa inaintea lui Dumnezeu.” (1Pet.2:4)

Iacov 4:6b-10: De aceea zice Scriptura: “Dumnezeu sta impotriva celor mandri, dar da har celor smeriti.”
Supuneti-va, dar, lui Dumnezeu. Impotriviti-va diavolului, si el va fugi de la voi.
Apropiati-va de Dumnezeu, si El Se va apropia de voi. (ce promisiune minunata!!!)
Curatati-va mainile, pacatosilor; curatati-va inima, oameni cu inima impartita! (versetul asta nu prea ne place… tocmai pentru ca de multe ori ne reprezinta 😐 … )
Simtiti-va ticalosia; tanguiti-va si plangeti! Rasul vostru sa se prefaca in tanguire, si bucuria voastra in intristare:
smeriti-va inaintea Domnului, si El va va inalta.

Cei ce vor sa se implice se pot inscrie pe documentul Google de mai jos sau pot da comentariu putin mai jos (comment care, daca se doreste, nu va fi facut public )

 

Link catre documentul google – Lantul de post si rugaciune 2015

Ciobanu Tiberiu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *